(republicare)

Tu, cetățean al acestei lumi, de vei trece prin orașul meu, să-ți rezervi un loc în inima și în mintea ta pentru Arad! Fiindcă oamenii care au construit orașul de la 1028 încoace, s-au gândit la tine și s-au trudit să-ți lase moștenire o inestimabilă comoară culturală.

‘Mica Vienă’ cu palatele ei aristocrate în stil Secession, cu biserici și clădiri monumentale care păstrează între ziduri amintirea unui trecut fascinant, cu străzi fermecate, de șevalet, cetatea Vauban îmbrățișată de apele Mureșului și teii încărcați de floare înmiresmată în luna lui mai te așteaptă. Atât de frumoasă, încât și râul îndrăgostit de ea, s-a întors din drumul său, să o privească pasional încă o dată.

‘Omul sfințește locul’ spune un vechi proverb latin. Ei bine, omul a transformat locul acesta binecuvântat într-un cadru arhitectural de o frumusețe și de o valoare estetică deosebite, folosind drept măsură oglinda sufletului său generos.

Fiindcă, am uitat să îți spun, adevarata frumusețe a Aradului stă în armonia și noblețea din sufletele oamenilor. Ei au construit exteriorul după mozaicul perfect din interior. De oriunde ai veni, orice limbă vei fi vorbind și oricărui Dumnezeu te-ai închina, Aradul îți va fi ‘acasă’. Fiindcă Aradul a fost dintotdeauna un oraș nobil de oameni de etnii, de culturi și credinţe diferite – un oraș de oameni pașnici, calzi și primitori. Te vor întâmpina cu un zâmbet deschis, cu un pahar de vin bun din Podgorie și o pâine rumenă frământată cu dragoste și bucurie de oaspeți.

Și după o plimbare pe străzile forfotitoare, muzeele, filarmonica, teatrul, biblioteca, galeriile de artă, stadionul, oazele de liniște – faleza și parcul, cafenelele îmbietoare, restaurantele de bun gust și …

Pentru articolul integral, vărugăm să accesați link-ul de mai jos. Vă mulțumim.

http://www.aradheritage.wordpress.com

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: